Dela sidan:

Alex injicerades med testosteron under en sjumånadersperiod i syfte att byta kön, från kvinna till man. För varje spruta gjorde han en röstinspelning. I Åkestam Holsts kampanj "The voice of change" för Europride – som 2018 anordnas i Sverige –  får lyssnaren ta del av förändringen från början till slut.

Målet är att Alex resa ska bli laglig i större delar av världen. Det tålmodiga tilltaget fick juryn på fall, vars motivering lyder som följer:

"Guldägget i kategori audio går till 30 sekunder ljud, 30 sekunder ljud som berättar en 6 månader lång historia. Dessa 6 månader kryper sedan in under huden och lämnar oss förstummade och även något avundsjuka över att inte vi hade hittat på och genomfört denna bomb till idé. Grattis EuroPride 2018 och Åkestam Holst."

Kampanjen producerades av Flickorna Larsson.

Silverägget i audio tilldelas Forsman & Bodenfors "Språkstöd – en frustrerande radioreklam" för Fastighetsbyrån och även TBWA Stockholms "Vad hör du?" för Mind. Dela sidan: