Dela sidan:

Pelle Tamleht började sin resa med bloggen Riktig Kille, som byggde på en påhittad karaktär som sade sig vara utsatt för en stalker. Efter framgångarna med bloggen (som dessutom resulterat i en bok) har han arbetat både som spelutvecklare och digital kreatör.

2008 fann han sig på Nöjesguiden, först som krogredaktör, sedan som webbredaktör. För drygt ett år sedan utseddes han till vice vd och ansvarig utgivare för hela Nöjesguiden-gruppen. I perioder har han agerat tf chefredaktör. 

Efter att Jenny Nordlander lämnade i mars i år, stod tidningen utan chefredaktör. Nu rapporterar Dagens Media  att Pelle Tamleht tar över rollen – samma år som han firar 10 år på tidningen. 

– Det känns naturligtvis jätteroligt. Men det här handlar inte om mig som person. Mitt jobb blir att samla alla duktiga medarbetare, och få folk att jobba tillsammans. Nöjesguiden är inte en one man eller woman show, säger han till tidningen. 

Därmed blir han även publisher för Nöjesguiden Media, där bland annat Djungeltrumman, Kingsize, Totally Stockholm och Totally Göteborg ingår.Dela sidan: