Dela sidan:

Drygt 50 personer har varit inblandade i kampanjen och råvaran Humanium Metal – bara på konsultsidan. Nu belönas de ännu en gång när kampanjen och byråerna Great Works och Åkestam Holst tar Guldägg i innovation. Hälften av kampanjerna i kategorin är gjorda av Åkestam Holst.

Humanium är världens första metall, skapad av nedsmälta illegala vapen, gjord för kommersiellt bruk. Kampanjen vann Grand Prix i Cannes Lions i fjol.

Motiveringen lyder:

”För att citera Dalai Lama: Vi måste tro på kommersialismens kraft att göra gott. Ett mänskligt initiativ som sätter hårt mot hårt. En blytung vinnare, kanske mer värdefull än guld. Årets vinnare i Innovation – The Humanium Metal Initiative.”

Silveräggen går till Affairs med ”Filmtegration” för C More och Åkestam Holst med ”Safety Code” för Audi Sverige.Dela sidan: