Dela sidan:

Resumé har tidigare rapporterat om Signal Signals verktyg som gör det möjligt att mäta omnämnanden i talade medier som podcasts, radio, tv och Youtubekanaler.

Under det senaste halvåret har företaget tittat på Sveriges största Youtubekanaler för att se vilka som är flitigast i sina omnämndanden av partiledarna, och vad de säger om dem. Mätningen har inte tagit med några kanaler från nyhetsmedier eller partiernas egna kanaler.

Enligt rapporten är den Youtuber som i störst utsträckning nämner partiledarna högerextremisten Tobbe Mårtensson, tidigare partiledare för högerextrema Riksdemokraterna.

Även på högerextrema Nordiska Motståndsrörelsens Youtubekanal nämns partiledarna ofta. Precis som i Tobbe Mårtenssons kanal är det statsminister Stefan Löfven som nämns oftast på NMR:s Youtubekanal.

Bortom de högerextrema kanalerna nämns partiledarna oftast i Malou von Sivers "Malou efter tio".

När det gäller vilka partiledare som nämns oftast i Youtubekanalerna står Stefan Löfven ut med 34 procent av omnämnandena, Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hamnar på andra plats (18 procent) och Centerpartiets Annie Lööf kniper bronset (15 procent).

Lööf har bland annat gästat Margaux Dietz, Therese Lindgren och Matgeeks Youtubekanaler.

Övriga partiledare står för mellan 5 och 10 procent av omnämnandena.Dela sidan: