Dela sidan:

Klockan 13 idag gick 1700 NRK-anställda ut i strejk. Detta efter att förhandlingar mellan fackförbundet Norsk Journalistlag och Spekter misslyckats. Bland annat har frågor som lön, likabehandling för vikarieanställda och krav på att NRK tar ansvar för de anställdas fortbildning. 

– Det har inte varit riktiga förhandlingar. NRK har inte gjort något för att gå oss till mötes. De missbrukar frontlinjesmodellen och använder den som en gräns för att dölja de fria förhandlingarna. Detta är ett förhandlingsklimat vi omöjligt kan acceptera, säger Richard Aune, Norsk Journalistlag, till NRK och fortsätter: 

– Vi måste minska löneskillnaderna mellan public service och andra stora mediehus. Vi kan inte acceptera att tjäna 110 000 kronor mindre varje år. 

Till TT säger Olav Nyhus, direktör med ansvar för rättsliga frågor och personal vid NRK, att strejken kan komma att påverka sändningen kring Norges nationaldag den 17 maj kraftigt. Dela sidan: