Dela sidan:

Sedann 2011 har Västtrafik erbjudt provåkarkampanj i Västra Götaland. Nu lanseras en ny kampanj där regionens bilister erbjuds gratis kollektivtrafik under två veckor. För att visa hur mycket plats bilarna tar har Västtrafik ställt upp 55 bilar och en buss på Gustav Adolfs torg i Göteborg. 

– Provåkarkampanjer är ett viktigt verktyg för att få fler att upptäcka kollektivtrafiken. Det är tydligt att många väljer kollektivtrafiken bara de får prova, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Kampanjen har sedan lanseringen uppmärksammats på sociala medier av opinionsbildare, ministrar och riksdagspolitiker. Bland annat Malena Ernman, Gudrun Schyman och miljöminister Karolina Skog. 

Västtrafik har sammanställt statistiken av alla provåkarkampanjer hittills. Resultatet visar att en halv miljon bilister har provåkt gratis med kollektivtrafiken sedan Västtrafiks första provåkarkampanj 2011. En femtedel av dem, cirka 100.000, har valt att fortsätta resa med Västtrafiks bussar, spårvagnar, tåg och båtar även efter provperioden.

Västtrafiks provåkning i siffror:

· Nio kampanjer
· Två miljoner erbjudanden till bilister om fria resor under två veckor
· 500.000 har testat kollektivtrafiken
· 100.000 personer har valt att fortsätta resa med kollektivtrafiken

Kampanjfilm kan ses nedan: 
Dela sidan: