Dela sidan:

För två år sedan meddelade postproduktionsbolaget The Line att man utökade sin verksamhet till Gotland där The Line Gotland erbjuder kunder produktionsservice inom film, tv och stillbild. Efter det har man även utökat verksamheten till Norrland genom The Line North.

Nu meddelar man att delar av bolagets ledningsgrupp bestående av vd:n Caroline Ortmark och producenterna Olivia Munch samt Olle Ljungman köper loss byrån från de tidigare ägarna.

Caroline Ortmark kommer att fungera som koncernchef medan Olivia Munch blir exekutiv producent för serviceproduktionen och Olle Ljungman tar över huvudansvaret för postproduktionen som exekutiv producent i Stockholm.

– Production service för film är en ganska eftersatt bransch i Sverige. Vår satsning, att internationellt sälja Sverige som inspelningsplats, har visat sig vara mycket framgångsrik. Den har visat att högkvalitativ production service behövs i Sverige för både internationella och svenska produktioner, säger Caroline Ortmark i ett pressmeddelande.

Samtidigt som man annonserar de nya ägarna meddelar man även en expansion på den finska marknaden genom The Line Finland. Verksamheten kommer att ha sitt säte i Åbo och slår upp sina dörrar i juni.

– Finland är en mycket intressant marknad som tack vare sina skatterabatter för internationella filmproduktioner har mycket förfrågningar. Vi har redan långt gångna planer på produktioner där redan till sommaren, säger Caroline Ortmark.Dela sidan: