Dela sidan:

Mellan 2010-2015 var Samir Abu Eid SVT:s Mellanösternkorrespondent och uppmärksammades speciellt för sin bevakning av den arabiska våren. 

2015 lämnade han public service för att istället bli korrespondent på TV4. Men nu återvänder han till SVT för att återigen bli korrespondent, den här gången med ett särskilt uppdrag att stärka SVT:s dialog med publiken.

– Jag hoppas kunna fungera som en länk mellan världen där ute och alla utrikesintresserade här hemma. Vi lever i dramatiska tider och intresset för utrikesjournalistik är stort. Jag vill försöka spetsa min rapportering så att den i högre grad utgår från människors nyfikenhet. Vad engagerar folk här och nu? säger Samir Abu Eid i ett pressmeddelande.

Samir Abu Eid börjar på SVT i mitten av augusti.

– Samir Abu Eid är en mycket skicklig utrikeskorrespondent som har många spännande idéer om hur vi kan utveckla vår dialogjournalistik tillsammans med publiken, säger Charlotta Friborg, programchef riksnyheterna. Tanken är att han ska besöka platser som vår publik vill veta mer om runt om i världen, och ta med sig deras frågor dit.Dela sidan: