Dela sidan:

För ett år sedan kom Per Schlingmann ut med sin roman "I maktens öga". Nu gör Viaplay en ny originalserie, "Den inre cirkeln", som är fritt baserad på boken. Inspelningen kommer att börja under Almedalsveckan 2018 och serien kommer att lanseras 2019 i åtta avsnitt. 

Per Schlingmann är sedan tidigare känd som politisk strateg.

– Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av House of Cards och Empire där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay, i en kommentar.

Under varma sommardagar i Almedalen, ska serien skildra människor som lever inom det politiska centrumet. Niklas Engdahl kommer spela näringsminister, Nanna Blondell hans sekreterare och Ebba Hultkvist Stragne kommer att ha en ledande roll i serien

– Det ska bli fantastiskt att få ta berättelsen vidare i ett nytt format. Av reaktionerna på boken har jag märkt att intresset är stort kring vad som pågår i kulisserna bakom de polerade politiska utspelen. Att inspelningen kan ta avstamp i den pågående Almedalsveckan under ett valår kunde inte ge oss bättre förutsättningar, säger Per Schlingmann.

Den inre cirkeln produceras av Håkan Hammarén på Fundament Film. Konceptuerande regissör och huvudförfattare är Håkan Lindhé.Dela sidan: