Dela sidan:

Mats Liedholm har 25 års erfarenhet inom både dagligvarubranschen och detaljhandeln, där han arbetat för företag som Kraft, Hufvudstaden,  Spendrups, Valora Trade och nu senast som marknadsdirektör för ICA. Nu lämnar han detaljhandelsföretaget, där han varit sedan 2014, och blickar mot nya utmaningar som vd för Fazers nya affärsomdråde "Fazer Lifestyle Foods". 

– J
ag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Att tidigt få komma in i utvecklingen av detta nya bolag inom Fazern-koncernen, där vi ska jobba för hälsosamma och vegetabiliska produkter känns bra. Vi ska ha ett tydligt fokus att driva utvecklingen framåt och en konsumenttrend som kommer att växa sig starkare. Fazer har gjort ett par kompletterande förvärv och att få vara med och bygga något från start har jag aldrig varit med om förut, vilket jag ser fram emot, säger Mats Liedholm till Resumé. 

Mats Liedholm hoppas att tidigare erfarenheter ska vara till hans fördel i sin nya roll som vd. Han kommer att vara kvar på ICA ett antal månader innan det är dags att byta till ny roll och nytt jobb. 

– Min roll som vd blir att formera trupperna och styra med allt vad det innebär. Få igång maskineriet. Det är en härlig mix av kompetenta människor som ska smältas ihop till en välfungerande enhet, vilket mitt uppdrag som vd är.

Vad ser du för framtida utmaningar inom kommunikationsbranschen?
– Det är en mix från att etablera produkter och förstå underliggande konsumentbehov och komma in på marknaden med nya produkter, vilket kräver sin tid. Att kunna göra det här i det skiftet vi har – med många kanaler och när sättet att nå ut till konsumenterna är mångfacetterade – blir en stor utmaning som jag ser fram emot. 

Vad hoppas du att bidra med i din nya roll?
– Tidigare har jag jobbat med allt från traditionell marknadsföring och bearbetning - hur både handel och kunder fungerar. Jag har kunskap i hur man ska driva en sån utveckling och det hoppas jag bidra med hos Fazer Lifestyle Foods.

Resumé har tidigare gjort en längre intervju med Mats Liedholm som du kan läsa härDela sidan: