Dela sidan:

Anders Carlén hade tydliga målsättningar med vad han ville uträtta i sin roll som chefredaktör för Sveriges mest lästa magasin Vi i Villa. Nu känner han att de uppnåt målen och därför ser han sig om efter nya utmaningar. 

– När jag rekryterades till Vi i Villa kom jag in med ett tydligt uppdrag: uppdatera tidningens innehåll och form, vässa den digitala satsningen och bidra till att utveckla Vi i Villas samarbeten. Idag, två år senare, tycker jag att vi har uppnått våra målsättningar, och därför känner jag mig sugen på nya utmaningar., säger Anders Carlén till Resumé.

Vad ska du göra istället? 
– Jag slutar i juli och efter det kommer jag ägna några månader åt att fundera på vad jag vill göra framöver. Jag tycker fortfarande att det är kul att göra tidning och webb, men under åren på Vi i Villa har jag även fått mersmak för affärsutveckling och ledarskap. Jag vill hitta en roll där många av dem bitarna kan kombineras.

Vilka erfarenheter tar du med dig från tiden på Vi i Villa?
– 
Höjden på taket. Jag fått full frihet att sjösätta mina idéer. Att flyga ner redaktion och annonsörer till Grekland för att dra avlopp i ett av landets många flyktingläger var en av de bättre, medan placeringen av Jan Guillou intill sin egenskjutna isbjörn på januariomslaget var en av de sämre, åtminstone att döma av mängden ilskna läsarmejl. Dessutom har jag lärt mig massor om att arbeta med content, hur vi kan jobba digitalt i framtiden samt hur du renoverar ett helt hus, från grund till takpanna.

Det är redan nu klart med en ersättare till Anders Carlén. Journalisten Marit Danielsson kommer in och blir övergripande ansvarig för samtliga av tidningens kanaler. 

– Marit har en lång och gedigen erfarenhet från såväl tidskrifter som tv och hon kommer att vara perfekt i rollen, säger Anders Carlén. Dela sidan: