Dela sidan:

För att få tweetsen att uppenbaras i skummet har Norrlands Guld utvecklat en teknik som skriver ut dem. Sedan har man kombinerat tekniken med en algoritm som plockar upp de senaste VM-relaterade inläggen på ölets skumkrona – i realtid. Färgen är maltbaserad för att kunna insupas tillsammans med ölen.

– Vi vill att folk ska kunna umgås och följa fotbollen tillsammans, utan att distraheras av mobilen. Det är en lite socialare öl, helt enkelt, säger Charlotte Liljewall, produktchef på Norrlands Guld.

Som bakgrund till kampanjen har Spendrups tidigare genomfört en undersökning där 7 av 10 uppger att mobilen förstör stämningen när man är ute på krogen.

Hur får man då tillgång till Twitter-ölen? Den säljs i utvalda sportbarer inför och under VM, med start under Sveriges VM-premiär mot Sydkorea.

Bakom kampanjen står Åkestam Holst.
Dela sidan: