Dela sidan:

Sedan Resumés avslöjande om Telias planer på att köpa Bonniers tv-verksamhet Bonnier Broadcasting har det förekommit vida spekulationer kring huruvida affären kommer gå igenom.

SvD Näringsliv har tidigare rapporterat om att Näringsdepartementet, som ansvarar för frågor gällande statligt ägande av bolag, varit negativt inställda till affären. Enligt uppgifterna ansåg Näringsdepartementet att Telia istället för förvärvet bör dela ut mer pengar till sina aktieägare. Man ska även ha oroat sig för att affären skulle äventyra framtida sändningstillstånd för TV4.

Men nu säger Anna Magnusson, chef för Näringsdepartementets enhet för bolag med statligt ägande, till TT att beslutet är upp till Telias styrelse.

– Ägarsamordningen, som innebär att styrelsen ska samordna sin syn med ägaren inför särskilt viktiga avgöranden, är inte praktisk möjlig att tillämpa för börsnoterade bolag som Telia Company och är heller inte förenlig med de informationsgivningsregler som gäller för börsnoterade bolag, skriver hon i ett mejl till TT.

LÄS MER: Jan Scherman: Bonnier-vd:n Tomas Franzén befinner sig i farozonen

LÄS MER: Affären gör Bonniers framtida inriktning oklar

LÄS MER: Bonnieraffären ger Telia möjlighet att ge sig in i rättighetsfajtenDela sidan: