Dela sidan:

På onsdag 20 juni är det nationella flyktingdagen. Det uppmärksammar Plan International med att låta förbipasserande på Sergels torg gå igenom en blå dörr och besökta flyktinglägret Nyarugusu i Tanzania.

– 
Det här lägret bestod av tusentals tält där barnen inte hade en enda dörr att stänga om sig. Det skapade en enorm otrygghet och flickorna blev särskilt utsatta, säger Agnes Björn, som arbetade på plats i flyktinglägret Nyarugusu, i en kommentar.

Tillsammans med byrån IVAR Stockholm, som skapar och utvecklar interaktivt berättande genom VR, AR och 360, har man tagit fram en AR-upplevelse som ska få besökarna att få en inblick i flyktingbarns vardag. 

– Vardagen i ett flyktingläger är tuff, de flesta av oss har aldrig tidigare kommit så här nära en verklig inblick, säger Agnes Björn, nordisk humanitär chef på Plan International, i en kommentar. 

35 miljoner barn befinner sig på flykt världen över och i den nya kampanjen vill man visa att alla barn har rätt till trygghet. Organisationen Plan International jobbar bland annat med att skapa barnsäkra platser i flyktingläger, där barn ska kunna känna sig trygga. 

Utöver AR-upplevelsen har man även tagit fram en hemsida med 360-upplevelse. Den hittar du här

Kampanjfilm kan du se här: Dela sidan: