Dela sidan:

Initialt omfattar samarbetet projekt i gränslandet industridesign och tjänsteutveckling. Syftet är att stätta Ikeas produktutveckling inom kök och smarta hem.

– Med tanke på att Ikea har en miljard kunder världen över har vi har ett väldigt litet kärnteam av designers. Därför är samarbete med partners inom olika områden en självklar del i vår produktutveckling. Doberman ska jobba tillsammans med vårt team med både vidareutveckling av existerande produkter och utveckla helt nya kategorier av lösningar, säger Marcus Engman, chefsdesigner på Ikea, i ett pressmeddelande.

Samarbetet inleds i sommar.

– Det finns inte ord för hur stolta vi är över förtroendet! Ikea är utan tvekan en av världens främsta organisationer inom produktutveckling. Att få bidra till att forma nyskapande Ikea-produkter och tjänster är ju minst sagt ett drömuppdrag, säger Elin Ankerblad, medgrundare och Business Director för Industrial Design & Connected Products på Doberman.Dela sidan: