Dela sidan:

I samband med helgens hatstorm mot fotbollsstjärnan Jimmy Durmaz, relanserar nu Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän Fulfiltret-appen på nytt. Den såg sitt ljus första gången 2015 då den uppmärksammade nätmobbing genom att snällsäkra tangentbordet och autokorrigera elaka och kränkande ord. 

Den nya versionen är uppdaterad med ord som "terroristsvin, talibanjävel, gorilla, skäggapa, landsförrädare, pack och inavel". Ord som förekommit i Jimmy Durmaz Instagram-flöde. 

"Rasism hör inte hemma i fotboll. Omvänd hatet till kärlek och ladda ner FulFiltret för ett rasismfritt tangentbord. Vi uppdaterar just nu appen med några av årets fulaste ord. Ha ett fortsatt fint VM så ses vi på Gothia Cup i juli. #turnhatetolove", skriver Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän på sin facebook-sida. 

För att förebygga näthatet har även hemsidorna fulfiltret.com och misslyckad.se lanserats. Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän har planer på att driva ytterligare projekt med samma agenda senare i höst.

Initiativet är framtaget i samarbete med Stendahls. 

Klipp på initiativet hittar du här: Dela sidan: