Dela sidan:

Resumé skrev den 4 juni om att Kristin Lundell lämnar rollen som kulturredaktör på Fokus och journalistbranschen efter 17 år. Hennes nya uppdrag blir som pressekreterare för Moderna museet. 

Nu har Fokus hittat en ersättare i journalisten Nina van den Brink, som tidigare arbetat som redaktör och reporter på tidningen. Hon kommer närmast från en roll som reporter och biträdande redaktör på DI Weekend, samt som novellredaktör på Aller Media.

Till Fokus berättar Nina van den Brink varför hon tar över kultursidorna: 

– Egentligen är det en fråga som tar över kultursidorna: Varför? Och varför just nu? Jag är samtidstorsk på så vis att jag är intresserad av det som händer nu och snart. I hela mitt liv har jag tyckt att jag lever i den bästa av tider, möjligen med undantag för futuristernas St Petersburg 1912.

– Film, teater och litteratur är mina hjärteområden, men jag vill att Fokus ska bli bättre på att spegla den allt mer dominerande guldtubskulturen.Dela sidan: