Dela sidan:

Cirka 33 000 hemlösa saknar möjligheten att påverka valutgången. I samband med Almedalsveckan när politiker tampas om varför de ska få just din röst, lyfter istället Stadsmissionen fram hemlösas politiska åsikter. 

I kampanjen "Borttappade röster" vill Stadsmissionen påverka politikerna att prioritera frågan. Både i Almedalen och online kan du skriva på en namninsamling som sedan kommer att lämnas till demokratiminister Alice Bah Kunke.

– Det här är ett demokratiskt problem som få känner till. Samtidigt är de utsatta människornas röster bland de allra viktigaste. Mycket i ett samhälle kan utläsas utifrån hur de sköraste individerna behandlas, säger Karin Timm Östlund, presskontakt Sveriges Stadsmissioner, i en kommentar. 

Genom att intervjua män och kvinnor, ung som gammal, med olika ursprung, vill Stadsmissionen visa att alla har politiska åsikter – oavsett situation. Bland annat berättar en hemlös kvinna om hur hon upplever misshandel, sexuellt utnyttjande och extrem otrygghet i sin vardag. 

– Huvudpersonerna i den här kampanjen känner redan att ingen lyssnar på dem och nu förlorar de också sin demokratiska röst, bokstavligt talat. Genom kampanjen når deras åsikter faktiskt ut, säger Agnes Edin, copywriter på reklambyrån Dear Friends som står bakom kampanjen.

Kampanjfilmerna hittar du här: Dela sidan: