Dela sidan:

Sedan starten 2012 har MegAward uppmärksammat och delat ut pris till innovativa personer, organisationer och projekt som utvecklar mediebranschen. Blank Spot Project, Svenska Dagbladet, Aftonbladet och utställningen "I am alive" har tidigare vunnit priser. 

Meg (Mediedagarna i Göteborg) kommer i år att integreras i Bokmässan och får ett eget område i mässhallarna under torsdagen och fredagen, 27 och 28 september. 

Jurymedlemmarna som ska utse "Årets förnyare" och "Årets raket" består av Emanuel Karlsten, styrelseordförande Medieakademin, Patrik Hadenius, vd Utgivarna, Lisa Lindström, CEO Doberman, Madeleine Nilsson, tf chefredaktör Dagens Media, och Martina Jeansson, projektledare Meg/Bokmässan

– I en tid när mediebranschen är under kraftig och snabb utveckling blir det än mer relevant att lyfta fram nya aktörer, perspektiv och idéer som breddar och utvecklar branschen. MegAward är ett sätt att uppmärksamma dessa initiativ och visa på rörelsen framåt, säger Martina Jeansson, projektledare Meg.

Sista dagen för nomineringar är 31 augusti. Bokmässan äger rum 27–30 september 2018 på Svenska Mässan i Göteborg.

MegAward-jury 2018: 

Madeleine Nilsson, tf chefredaktör Dagens Media

Martina Jeansson, Meg/Bokmässan, ordf

Emanuel Karlsten, styrelse ordf Medieakademin

Patrik Hadenius, vd Utgivarna

Lisa Lindström, CEO DobermanDela sidan: