Dela sidan:

Den nuvarande sjöfyllerilagen gör att ingen får köra båt med alkohol i blodet. Som ett alternativ till att få i sig öl, men ingen alkohol, erbjuder nu Carlsberg Sverige alkoholfri öl via sin ölbåt, som under sommaren kommer glida runt i Stockholms skärgård. 

– Sommaren är högsäsong för ölförsäljningen och under senare år har allt fler upptäckt alkoholfri öl. Tidigare sågs alkoholfria alternativ mest som ett nödvändigt ont, men nu finns det både en stark alkoholfri trend och massor av goda alkoholfria öl att välja mellan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Förra sommaren ökade försäljningen av alkoholfri öl i dagligvaruhandeln med 30 procent jämfört med samma period 2016, enligt Delfi svensk dryckstatistik.

Carlsberg Sverige sjösätter ölbåten den 7 juli. På båtens facebook-sida kan du följa dess alkoholfria resa och se var den befinner sig. 

Cohn & Wolfe ligger bakom kampanjen.Dela sidan: