Dela sidan:

I november förra året så införde DO en granskning av mediebolagen i samband med att metoo kulminerade. I granskningen ville man se om mediebolagen hade riktlinjer för att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Detta skriver Dagens Media som hänvisar till Nyhetsbyrån Siren.

Av totalt 24 beslut som DO tagit i beaktande visar att endast fem får godkänt. Bland annat får Aftonbladet, Expressen, DN och Sveriges Radio underkänt.

Mediebolagen som får underkänt har, enligt DO, inte uppfyllt hanteringen av sexuella trakasserier, trakasserier och repressalier utifrån bolagen riktlinjer och rutiner. I några har fallen har dock riktlinjerna godkänts, men inte rutinerna. 

De som DO anser uppfyller kraven är SVT, MTG, Norrbottens media, TV4 och Bonnier.Dela sidan: