Dela sidan:

Precis som en annan jätteaffär mellan medier och telekombolag har budgivningen kring brittiska tv-jätten Sky dragits i långbänk. 

Den huvudsakliga anledningen är den brittiska regeringens utredning kring en av budgivarna, mediemogulen Rupert Murdoch, och huruvida han vid en affär skulle få för stor kontroll över den brittiska mediemarknaden.

Murdoch gavs under gårdagen tillåtelse att ta över Sky, bara en dag efter det att han lämnat ett nytt bud på 24,5 miljarder pund. Sedan 2016, då budgivningen inleddes, har Murdoch ansetts ligga i förarsätet att ta över hela Sky, ett bolag han redan äger 39 procent av.

Redan från inledningen stod det klart att Murdochs huvudsakliga konkurrent skulle vara den amerikanska telekomkoncernen Comcast. Comcast har redan lagt ett par bud och under morgonen presenterade man ytterligare ett, ett bud som värderar Sky till 26 miljarder pund. Budet har rekommenderats av Skys ledning, det rapporterar The Guardian.Dela sidan: