Dela sidan:

Aftonbladets fotograf Magnus Wennman har varit framgångsrik i sin yrkesroll. Han är bland annat den fotograf som kammat hem flest priser i tävlingen "Årets bild" och blivit utsedd till årets fotograf fem gånger. 

Nu fyller han på meritlistan med en reportagebild på sin sovande son, som kommer att pryda National Geographics augustinummer. Uppdraget kom för ett år sedan när Magnus Wennman blev tillfrågad att göra ett reportage om temat "The science of Sleep". 

– Det är ett prestigefyllt uppdrag, och en dröm som jag har haft genom hela mitt liv och min karriär – men som jag betraktat som nästan ouppnåeligt, säger Magnus Wennman till Dagens Media

Magnus Wennman skriver på sin Facebook: 
"Den viktigaste bilden tog jag en novemberkväll i vårt eget hus när Wile somnat. Jag kan nästan inte ta in att det är min egen son på omslaget av nästa månads nummer av NG. Känns overkligt. Stolt."Dela sidan: