Dela sidan:

Under gårdagen medverkade Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg i techsajten Recodes podcast Recode decode, ledd av den profilerade reportern Kara Swisher. I den för honom ovanligt långa intervjun frågades Facebook-vd:n ut om bland annat hur han ser på bolagets förmåga att hantera fake news, deras agerande under och efter Cambridge analytica-skandalen och sina egna politiska ambitioner.

Under intervjun med Kara Swisher, som under en lång tid bevakat Facebook för Recodes räkning, berättade Mark Zuckerberg bland annat att man inte kommer att ta bort falskt och missvisande innehåll från plattformen så länge som det inte uppmuntrar till att skada någon.

Om någon skulle säga att Sandy Hook-massakern (då 20 låg- och mellanstadiebarn mördades reds. anm) aldrig hade hänt, skulle ni ta ned det?

– Det är ju uppenbarligen falskt. Om någon skulle säga till en överlevare av attacken att de ljuger skulle det räknas som trakasserier, och därför kommer vi ta ned det. Men låt mig ge ett annat exempel. Jag är judisk, och det finns många därute som förnekar att förintelsen någonsin hänt. För mig är det djupt stötande. Men i slutändan tror jag inte att vår plattform ska ta ned det eftersom det finns mycket som folk missuppfattar. Jag tror inte att de gör det med ont uppsåt.

Lyssna på hela podcasten här.Dela sidan: