Dela sidan:

Under onsdagen presenterade Facebooks sin senaste delårsrapport. Rapporten visar på sämre resultat än väntat och nätjättens aktier rasar nu på börsen. Börsvärdet sjönk med 1094 miljarder kronor och i efterhandeln sjönk aktien med cirka 20 procent. 

Raset beror på att Facebook bara nått upp till 2,2 miljarder månatliga användare, vilket är mindre än vad man hoppats på. Det har i sin tur påverkat annonsörers räckvidd av reklam på plattformen. 

Daniel Ives, chefsanalytiker på GBH Insights, säger till BBC att Facebook nu behöver lägga mer resurser för att stärka användarsäkerheten efter Cambridgde Analytica-skandalen. Han beskriver det även som ett mardrömsscenario för nätjätten. 

Aftonbladet uppger att nettovinsten blev 5,1 miljarder dollar, vilket innebär 1,74 dollar per aktie. Detta kan jämföras med 3,9 miljarder dollar, eller 1,32 dollar per aktie, under samma period i fjol.

Annonsförsäljningen steg med 42 procent under kvartalet, men samtidigt hade Facebook en kostnadsökning på 50 procent. Kostnadsökningen är ett resultat av de resurser nätjätten lagt på att förbättra användarsäkerheten. Dela sidan: