Dela sidan:

Resumé skrev igår om att grillannonserna fortsätter att spridas, trots eldningsförbundet som råder runt om i landet. Flera livsmedelsbutiker har dragit tillbaka sina grillartiklar, men grillannonserna verkar vara svårstoppade. 

Under gårdagen hade en Ica-kund i centrala Stockholm fått ett reklamutskick från Ica, med tips om vilka ingredienser som blir "goda över glöden". Detta skriver bland annat DN

Ica har inte kunnat svara på hur många som nåtts av utskicket, men säger att det inte rör sig om ett lokalt utskick. Det innebär att budskapet kan ha nått stora delar av landet. 

– Vi har en mängd olika utskick och vi har justerat flera av dem sedan det här skärpta eldningsförbudet kom – där vi har kunnat göra det. Men en del av dem är ju redan i rullning, säger Emelie Ericson, pressansvarig på Icagruppen till DN.

Emelie Ericson säger även att det var för sent att stoppa utskicken som styrs av Ica:s reklambyrå. 

Förra veckan gjorde Hemköp en liknande tabbe när man skickade ut ett mass-sms med uppmaningen: ""Grilla nu igen? Självklart! Färska hamburgare, 29,95/st". 

Hemköp mötttes av hård kritik på sociala medier. "Skärpning Hemköp! Det brinner överallt, jag tänker f**n inte grilla!" skrev en person på Twitter.Dela sidan: