Dela sidan:

I fredags gick startskottet för Europride i Stockholm. För första gången anordnas Europride i Sverige och kommer att inta både Stockholm och Göteborg. Imorgon, tisdag, kommer Försvarsmakten att delta i "run for pride" för att visa på allas lika värde och visa att olikheter är en styrka. 

"Vi står upp för de värderingar vi är satta att försvara. Försvarsmakten är en inkluderande arbetsplats där vi ser varandras olikheter som en styrka. Sedan början av 2000-talet är vi delaktiga i Pride. Det är viktigt för oss att ta ställning och visa att visa att vi står upp för alla människors lika värde – oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck", skriver Försvarsmakten på sin hemsida

Inför Europride har Försvarsmakten lanserat kampanjen "We don´t always walk straight", med ansiktsmålade militärer i regnbågsfärger.

Under Europride kommer Försvarsmakten att synas på flera sätt. Bland annat i seminariet "True Colours", där den första öppna transpersonen i brittiska försvaret, Caroline Paige, delar med sig av sina erfarenheter. Det erbjuds även en uppvisning av fallskärmshoppare med regnbågsflagga i Rålambshovsparken. Dela sidan: