Dela sidan:

Ifjol förvärvade IMG prestigerättigheterna av La Liga och Serie A. Nu står det klart att sporträttighetsföretaget lanserar den egna streamingtjänsten Strive, som kommer att sända satmliga 380 matcher för respektive liga. 

Streamingtjänsten lanseras i Sverige, Norge och danmark. Sändningarna drar igång den 17 augusti och kommer utöver matcherna även att erbjuda highlights och magasinsprogram.

Sändningarna kommer att produceras från IMG:s produktionshögkvarter i Stockley Park och samtliga kommentatorer kommer att vara på engelska. Strive Sport lanseras från början med en sjudagars gratisperiod, därefter kostar tjänsten 79 kronor per månad. 

– Det här är ett utomordentligt tillfälle för ett enastående innehåll på en digitalt mogen och väletablerad marknad. Det ska bli väldigt spännande att bygga upp Strives varumärke och tillhandahålla fantastisk fotboll till ett konkurrenskraftigt pris på den skandinaviska marknaden, säger Chris Catling, vd för IMG Medias OTT-tjänster, i en kommentar.

I framtiden är förhoppningen att kunna erbjuda fler storligor, men till en början får konsumenterna nöja sig med stormöten som Barcelona mot Madrid och stjärnor som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Dela sidan: