Dela sidan:

Den årliga tv-galan Kristallen leds i år av programledaren Gina Dirawi. Under kvällen kommer 19 statyetter att delas ut där bland annat Årets underhållningsprogram, Årets tv-personlighet, Årets fakta- och nyhetsbevakning och Årets tv-drama prisas. 

– Efter åtta år i branschen känns det självklart ärofullt att än en gång få leda Kristallen. Speciellt i en tid då samspelet mellan tittare, media och kanal är mer utmanande och ifrågasättande än någonsin. Kvalité och förmågan att utvecklas med sin samtid är en överlevnadsfråga för tv-branschen, vare sig det handlar om underhållning eller nyheter. Alla måste steppa upp sitt game, våga bryta normer, gå över gränser vi inte vågat korsa och våga omdefiniera vad "bra tv" faktiskt är. Det handlar om allt från vilka historier som berättas och vilka som syns i rutan till sättet vi utformar våra program från ett kreativt perspektiv, säger bland annat Gina Dirawi.

Publiken kommer att få rösta fram tre av priserna, medan en jury utser resterande 15. Även ett hederspris kommer att delas ut under galan.

– Vi är otroligt glada att Gina leder årets Kristallen där TV-branschen prisas på flottaste vis. Direktsändningen från anrika Cirkus i Stockholm kommer bjuda på en stjärnspäckad, härlig och prisfylld afton, säger Fia Fång, exekutiv producent för Kristallen, i en kommentar.

Kristallen direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 31 augusti 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Redan nu går det att rösta på sina favoriter att bli nominerade på respektive kanals hemsida: SVTTV3TV4 och Kanal 5.Dela sidan: