Dela sidan:

Under hösten 2018 tillträder Gunilla Asker som marknadsdirektör på ICA Sverige. Hon kommer närmast som vd för Svenska Dagbladet. 

– Jag är mycket glad över att Gunilla Asker har tackat ja till denna viktiga roll inom ICA, säger Anders Svensson, vd i ICA Sverige, i en kommentar. Gunilla har bred och djup erfarenhet av konsumentnära produkter och varumärken och har på SVD lett en digital transformation med ett tydligt kund- och lönsamhetsperspektiv.

Innan hon tillträdde som vd för Svenska Dagbladet 2009 hade hon rollen som marknadsdirektör på tidningen. Hon har även arbetat med strategi, försäljning och marknadsföring på Unilever, SJ och SIFO.

– Det här är ett av de mest intressanta och roliga jobb jag kan tänka mig och jag ser med glädje och ödmjukhet fram emot att börja på ICA, säger Gunilla Asker. ICA-modellen med fria handlare och ett gemensamt varumärke ger väldigt stora möjligheter att möta kundernas förväntningar framåt.

LÄS MER: Därför lämnar Mats Liedholm ICADela sidan: