Dela sidan:

Klockan åtta imorse gästade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson Morgonpasset i P3. Intervjun är något alla partiledare gör men när det var dags för Åkesson blev det dålig stämning så fort han klev in i studion.

Programledarna Kodjo Akolor, Hanna Hellquist och Kalle Berg berättade tidigt i programmet att Åkesson skulle komma att bli föremål för satir, något SD-ledaren inte verkade uppskatta.

– Det var ungefär det jag hade förväntat mig av den här skitkanalen jag nu är med i, säger Åkesson.

Sverigedemokraterna har länge menat att public service är präglat av vänsteråsikter. I en intervju med Aftonbladet har Jimmie Åkesson vädrat tanken om att lägga ned hela SVT samtidigt som partiet vill avskaffa presstödet.

– Fyller den ingen public service-funktion, om det bara är en kanal för makten, att behålla makten, då ska vi naturligtvis inte ha det kvar, berättade han för Aftonbladet.

I intervjun med Morgonpasset uttryckte han liknande åsikter om P3 som om SVT.

– Hade jag varit chef här hade jag lagt ner P3 direkt. Jag tycker det är vänsterliberal smörja, säger Åkesson i den direktsända intervjun.Dela sidan: