Dela sidan:

Den inköpta programserien "Fakta eller Feeling" handlar om politik och aktuella frågor inför valet. Programserien började sändas i juni och tanken var att den skulle rulla fram tills slutet av oktober. Men nu stoppas serien av UR efter att programledaren, Emilie Ebbis Roslund, tagit politisk ställning när hon gästade SVT Opinion. Detta uppger Medierna i P1

I SVT Opinion fick Emilie Ebbis Roslund en fråga om Jimmie Åkessons uttalande i Morgonpasset i P3, där partiledaren bland annat beskrev kanalen som "vänsterliberal smörja", och svarade bland annat att Sveriges Radio står för saker som inte Jimmie Åkesson står för och att Sverigedemokraterna inte står för alla människors lika värde.

– Eftersom "Fakta eller Feeling" hela tiden rör sig och kretsar kring politiska frågor så är det i det här sammanhanget fullständigt avgörande att vi är extra tydliga med vårt opartiskhetskrav, säger programmets ansvarige utgivare Elin Andersson till Medierna. 

Alla tidigare program av "Fakta eller Feeling" har nu plockats ner från UR:s hemsida.Dela sidan: