Dela sidan:

Anna Anthony kan beskrivas som en producentveteran inom långfilm. Hon började som producent för Josef Fares och filmen "Jalla! Jalla!" och har efter det varit med att producera samtliga av Josef Fares filmer, bland annat Kopps och Zozo. Utöver det har Anna Anthony samproducerat "Hämnden" och "Bröder", tillsammans med den danska regissören Susanne Biers samt Per Flys Arvet och Dråpet. 

I tjugo år har hon arbetat på produktionsbolaget Memfis Film, där hon även var delägare. Hon kommer närmast från Avanti Film där hon producerat All Inclusive och Unga Astrid. Men nu har det blivit dags att axla en ny roll som kreativ chef för FLX. 

– Jag ser mycket fram emot att leda långfilmsavdelningen på FLX, det mest dynamiska produktionsbolaget i Sverige just nu. Det är ett privilegium att få arbeta med kreativa, vassa och vänliga människor och tillsammans med dem skapa publikstarka filmer av hög kvalitet, säger Anna Anthony i en kommentar. 

FLX har som mål att de kommande åren producera två filmer per år. Just nu pågår inspelningen av den nya Jönssonligan med Henrik Dorsin och Hedda Stiernstedt. 

Anna Anthony tillträder sin nya tjänst den 8 oktober. 

– Vi är mycket stolta och glada att välkomna Anna Anthony till FLX. Anna har ett imponerande track record och en sällsynt förmåga att identifiera och realisera fantastiska berättelser för en bred filmpublik, vilket går hand i hand med FLX' vision i allt vi gör, säger Pontus Edgren, vd FLX. Dela sidan: