Dela sidan:

Mannen, som är i 40-årsåldern, är aktiv inom antirasistiska kretsar och döms för att på Twitter ha skrivit att hela redaktionen på främlingsfientliga Samhällsnytt, tidigare Avpixlat, "borde få ett välförtjänt nackskott" och att "de är horungar och nackskott är det enda de ska ha".

Tweetsen riktade sig mot en frilansjournalist knuten till sajten samt tidningens ansvarige utgivare Mats Dagerlind. Åklagaren lyckades dock inte styrka att Dagerlind tog del av hoten varför domen gäller hoten mot just frilansjournalisten, det rapporterar Journalisten.

Södertörns tingsrätt anser att tweetsen inte kan tolkas som annat än en brottslig gärning och att mannen haft som mål att Mats Dagerlind och frilansjournalisten skulle nås av hoten.

Mannen själv, som döms till 70 dagsböter á 380 kronor, menar att han har ett hårt språk och att han inte uttryckte sig bokstavligen.Dela sidan: