Dela sidan:

I mitten av nästa vecka lanserar Omni sin nya nyhetspodd Omni Pod. Tanken är att den ska bli ett modernare alternativ till Sveriges Radios Ekot. Lyssnare kommer att kunna följa nyhetsrapporteringen mellan 06.30 och 09.30 varje vardagsmorgon. 

– Löftet till lyssnarna är att alltid ge den bästa nyhetsöverblicken i lyssnad form. Dessutom med alla mediers perspektiv, vilket ju är kärnan av hela Omni-konceptet, säger projektledaren Henrik Svensson på Omni i en kommentar. 

Konceptutvecklingen har varit igång sedan i våras och lyssnare har bjudits in för att utveckla produkten. Omni Pod går att lyssna på direkt via Omni-appen och via kanaler som iTunes, Google Podcasts, Acast. Den kommer även anpassas för röstassistenter och smarta högtalare. 

– Att vi lanserar podden just nu är förstås för att det är i år som smarta högtalare får sitt genombrott i Sverige med bland annat Google Home som kommer på svenska. Vi ser nu enorma utvecklingsmöjligheter för nyhetsjournalistiken i lyssnad form, säger chefredaktören Markus Gustafsson.

Om Omni Pod: 
Omni Pod har tagits fram tillsammans med A-One Produktion och producenten Anton Berg, känd från P3 Dokumentär och podcasten Spår. Projektledare på Omni är nyhetsredaktören och programledaren Henrik Svensson, som tidigare arbetade på Ekot. Programledare kommer också vara Josefin Pehrson och Malin Rising, båda redaktörer på Omni sedan flera år.

Källa: OmniDela sidan: