Dela sidan:

Nu startar Oscar Danielsson och Nima Akbari reklambyrån Company & Co för organisationer som är formade för challenger brands. Målet är att bryta de traditionella byråstrukturerna, driva egna varumärken och vara medieoberoende. 

Både Oscar Danielsson och Nima Akbari kommer närmast från The Absolut Company. Oscar Danielsson har sedan tidigare en byråbakgrund, men kommer närmast från rollen som Global Brand Manager Communications. 

– Vi har jobbat intensivt med ett av världens mest ikoniska varumärken, byggt en distinkt varumärkesplattform som tar marknadsandelar och håller utmanare borta. Nu ville vi båda vända på modellen och jobba med varumärken som står som utmanare i sin bransch, säger Oscar Danielsson i en kommentar. 

Nima Akbari har de senaste fyra åren haft rollen som Global Creative för Absolut Vodka och arbetat på företagets inhouse-byrå, där han varit delaktig i att ta fram globala digitala kampanjer, visuell identitet och Absoluts Brand Book.

– Efter att ha jobbat på både byrå och globalt marknadskontor så upplever vi att det alldeles för ofta är ett gap mellan strategi och det kreativa. Av någon anledning har 'creative first' blivit en branschstandard, strategi är sekundärt. För oss kommer strategi alltid först, det kreativa ska dramatisera det. Därför ersätter vi kreativa par med team av strateger och kreatörer, säger Nima Akbari. Dela sidan: