Dela sidan:

Nyheten om Reklamombudsmannen RO:s fällning av Bahnhofs reklam baserad på den världskända memen "Distracted Boyfriend" har väckt stor uppmärksamhet internationellt. Bland annat har den skrivits om av brittiska, tyska och amerikanska medier. Nyheten har till exempel uppmärksammats av brittiska The Independent, The Guardian och BBC, tyska Deutsche Welle och amerikanska New York Times och BuzzFeed News. Dessutom har fällningen uppmärksammats i nyzeeländska Stuff och belgiska Spectr. 

Responsen har till viss del bestått av en mer demonstrativ användning av memen, till exempel: 

The Guardian 

Russia Today

Fotografiet till memen är taget av spanske fotografen Antonio Guillem och användandet av fotot som memen Distracted Boyfriend har sitt ursprung i en politisk, turkisk facebookgrupp enligt Memedocumentation, och har använts i en rad olika sammanhang. Dela sidan: