Dela sidan:

I april 2017 klev Hampus Knutsson in i rollen som kommunikationschef för Moderaterna. Han kom då närmast från samma roll på mediekoncernen Stampen. Men bara efter drygt ett år lämnar han partiet. 

– Jag har  sett uppdraget som ett projekt och en möjlighet att få vara med om en valrörelse, men nu är det dags för mig att ta ett kliv vidare, säger Hampus Knutsson till Dagens Media

Hampus Knutsson beskriver tiden som kommunikationschef för Moderaterna som intensiv. Han fick uppleva en valrörelse där Moderaterna kritiserades för sin kommunikation i samband med en film från Moderaternas lokala förening i Göteborg, där man använt genrebilder från bilbränder i Kanada för att belysa problemet i staden. 

Även om han själv anser att det varit bättre med autentiska bilder, så tycker han fortfarande att partiet gjorde en bra valrörelse. 

– Jag tycker att vi har gjort en rakryggad och schysst valrörelse där vi moderater har fokuserat på att prata om vår politik istället för att förtala andras.

Hampus Knutsson har gjort klart med ett nytt uppdrag i slutet av oktober, men ber om att få återkomma om vad det blir. Istället ska han njuta av att vara föräldraledig under tiden. 

LÄS MER: Från en kris till en annan – han byter Stampen mot ModeraternaDela sidan: