Dela sidan:

I januari 2019 kommer SvD:s chefredaktör Fredric Karén att ta tjänstledigt från sin roll på tidningen. Han ersätts av Anna Careborg som blir tf chefredaktör och vd. 

Istället ska Fredric Karén ägna sig åt uppdraget som SVP Editorial åt mediekoncernen Torstar Corporation. Mediekoncerna äger bland annat Kanadas största tidning Toronto Star. Tanken är att han ska hjälpa koncernens redaktioner med digitalisering. 

– Det är naturligtvis väldigt smickrande och roligt att bli tillfrågad om det här uppdraget. Torstar har precis kommit igång med digitala prenumerationer men 
behöver hjälp med att förstå vilken typ av innehåll och journalistik som driver konverteringar och engagemang. Att de vänder sig till Svenska Dagbladet och Schibsted för att få hjälp är ett tydligt kvitto på att vi ligger i framkant i världen inom det här området. Jag ser mycket fram emot det här uppdraget som jag inte bara tror blir utvecklande för mig själv utan även för SvD och koncernen i stort, säger Fredric Karén, vd och chefredaktör på SvD, i en kommentar. 

Anna Careborg har tidigare haft olika chefsroller på SvD. Just nu är hon innehar hon titeln premiumchef och är ansvarig för den redaktionella delen av de digitala prenumerationerna. 

– Anna Careborg har de senaste tre åren byggt upp vår premiumjournalistik som ska förstärka värdet av att vara SvD-prenumerant och samtidigt locka nya kunder. Hon och hennes team har jobbat datadrivet och tätt tillsammans med marknads- och försäljningsavdelningen vilket gör att hon är väl insatt i hur ett modernt medieföretag ska arbeta. Men hon är framför allt en väldigt duktig journalist, publicist och redaktionell ledare som är väl förankrad i SvD:s redaktionella miljö. Jag är övertygad om att Anna kommer göra ett jättebra jobb och är väldigt glad över att hon har accepterat uppdraget. Dela sidan: