Dela sidan:

Absolut Companys varumärke har länge varit förknippat med inkludering, tolerans och öppenhet och varumärket har länge funderat på hur man ska komcentrera budskapet i en vodkaprodukt. 

Tillfället i samband med National Vodka Day den 4 oktober  då Westboro Baptist Church:s publicerade en tweet med Absolut's regnbågsflaska "Special Pride edition"—vid sidan av budskapen "God hates gays" och "Good hates drunks.



Lanseringen av produkten kom med en tweet och bifogad video. Videon visar Absoluts senaste kampanj och produkt – en flaska med budskapet "love" skrivet på 16 olika språk, med hjälp av återvunnen bläck från hatiska protestskyltar världen över.

– Om de väljer att använda vårt varumärke på ett hatiskt sätt, ville vi tala klarspråk inte låta deras utnyttjande av vår flaska stå oemotsagd, säger Craig Johnson, Global VP  Marketing på Absolut till Pink News.

och tillägger: 

– Det var ett perfekt tillfälle för oss att visa hur vi kan göra hat till kärlek.

Under fem månader mellan 2017 och 2018 har Absolut närvarat vid hatdemonstrationer i flera länder som USA, Storbritannien, Australien, Tyskland och Bulgarien för att samla så många protestskyltar som möjligt. Man tog sedan bläcket med rastistiska, sexistiska och homofobiska budskap och blandade med det bläck som Absolut brukar använda för sina flaskor.

Omkring 60 milliliter bläck utvanns under processen vilket räckte till tre miljoner flaskor av den limiterade utgåvan Absolut Drop, tillverkade till 70 procent av återvunnet glas.

Marknadschefen understryker att det är ovanligt att grupper attackerar Absolut för deras progressiva kommunikation. 

– Vi anser att varumärken har en viktig roll att spela i det samtida offentliga samtalet. Absolut har alltid stått för inkludering. Vi kommer inte att kommentera andra människor , grupper eller trosuppfattningar på ett negativt sätt. Men vi kommer helt klart att fortsätta prata om våra värderingar. 



Dela sidan: