Dela sidan:

Det finns en anledning till att elbilsrevolutionen sköljer över oss. Planeten klarar inte mer, en övergång till alternativa bränslen är nödvändig. Nu är det dags för dig att ta steget.

1. Miljö

Det finns en anledning till att elbilsrevolutionen sköljer över oss. Planeten klarar inte mer, en övergång till alternativa bränslen är nödvändig. Nu är det dags för dig att ta steget.

2. Aldrig varit så fördelaktigt som nu

Det nya skattesystemet för bilar - Bonus Malus - har gjort det extra fördelaktigt att köra elbil. Du får till och med betalt för att köpa en elbil. Exempelvis hamnar en elbil som Renault ZOE i den högsta miljöklvassen, vilket ger en klimatbonus på 60 000 kronor. Det går dessutom att få bidrag för att installera en laddbox hemma. 

3. Billig i drift

Älskar du att åka till macken? Ja, däcken behöver förstås kollas, och vindrutan ska göras ren. Men du slipper stå och stirra på bensinpumpen där räkneverket snurrar allt fortare i takt med bensinprishöjningarna. Milkostnaden för en elbil är några kronor - vilket får dig att skratta hela vägen till macken.

4. Det är framtiden

Biltillverkarnas fokus är alternativa bränslen och batteridrift är det alternativbränsle som har bilvärldens huvudfokus. Det känns mer uppfriskande att ta till sig framtidens lösningar, än att luta sig tillbaka till förra sekelskiftets energilösningar.

5. Kul!

Det är inte bara plånboken och miljösamvetet som stimuleras av ett elbilsköp. En elbil är mycket piggare att köra än de bränsleslukande föregångarna. Förutom att elbilen är tyst så accelererar den som värsta sportbilen. Lite som att vara på nöjesfältet, fast du egentligen är på väg till jobbet.

Här kan du läsa mer om Renault ZOE - elbilen som ger längst räckvidd för pengarna. Dela sidan: