Dela sidan:

Nikes reklamkampanj med Colin Kaepernick inför sitt 30-årsjubileum har väckt starka känslor. Å ena sidan har den hyllats något enormt, å andra sidan har människor bränt sina Nike-kläder av ilska. Donald Trump är en av motståndarna – han har kallat budskapet "fruktansvärt" och tycker inte heller att ett sådant budskap ska få förmedlas.

Nu tycks presidenten ha fått sällskap av polisen i Union County, Arkansas. På myndighetens hemsida fanns tidigare så kallade "mugshots", alltså bilder på misstänkta som gripits. På ett stort antal av de bilderna står de misstänkta klädda i Nike-kläder, vilket människorättsaktivisten Shaun King menar är för att håna Colin Kaepernick och Nike.

Efter tweeten har polisen plockat bort alla mugshots från sin sajt. Sheriffen Ricky Roberts säger i ett uttalande till CBS News:

– Vi är inte, och kommer aldrig att bli, påverkade av den nuvarande politiska debatten och sociala medier. Tröjan används än och har använts i flera månader. Vi har vidtagit åtgärder i frågan och har sett till att det aldrig ska hända igen.

Bakgrunden till den infekterade debatten är att Colin Kaepernick, när han spelade i det amerikanske fotbollslaget San Fransisco 49ers, ställde sig på ett knä under nationalsången i protest mot rasism i USA. Handlingen spred sig och skapade stor debatt i USA.

Facebook rasar på börsen
Sen i juli har Facebook tappat mer än 30 procent av sitt värde på börsen, enligt CNN. De menar att bolaget ligger lika lågt nu (150,13 dollar vid torsdagens börsöppning) som under dagarna efter att Cambridge Analytica-skandalen briserade.

– För första gången någonsin har annonsörerna börjat fundera på hur de ska allokera sin marknadsbudget. Facebooks kris får dem att tveka, skrev Ross Sandler, analytiker på Barclays, i ett meddelande tidigare i veckan. Det skriver CNN.

Instagram testar scrollningsfritt
Den som testat Instagram Story vet att det är enkelt att navigera mellan inläggen. Det går med bara ett klick. Nu testar Instagram samma princip även i flödet när det gäller ordinarie inlägg. Nu testas metoden i en begränsad omfattning. Nu är det dock fortfarande oklart om Instagram tänkt implementera funktionen permanent. Det skriver The Verge.

SVT – världens bästa sportkanal
SVT har utsetts till världens bästa sport-tv-kanal av FICTS internationella jury. SVT vann i konkurrens med 1 7000 tv-kanaler från 116 länder och kommer att hämta priset den 17 november i Milano. Tidigare vinnare är bland andra Eurosport, Sky Sport och Channel One.

Mord på saudisk journalist kan lösas genom Apple Watch
Den saudiska journalisten Jamal Khashoggi besökte den saudiska ambassaden i Istanbul, Turkiet i förra veckan. Sedan försvann han och polisen misstänkte snabbt att han mördats. Nu kommer uppgifter om att Apple Watch kan lösa gåtan. Den ska ha gjort en ljudinspelning av incidenten, som skickat ljudet till journalistens telefon. Det uppger Fox News.

Kod stjäl data via Messenger
En skadlig kod, kallad FaceexWorm, sprids nu via Facebook Messenger som snappar upp lösenord och stjäl kryptovaluta. Det är forskare vid Trend Micro som upptäckt koden. Målet att ta lösenord till plånböcker samt privata nycklar.Dela sidan: