Dela sidan:

Med upp till tre miljoner tittare per avsnitt förra året, är på spåret en av SVT:s i särklass mest framgångsrika program. Den statliga schweiziska tv-kanalen Schweizer Radio und Fernsehn, SRF, är nu intresserade av programmet. En delegation från Zürich ska komma upp till Göteborg för att spela in en pilotinspelning på schweizertyska i en av SVTs studior, rapporterar schweiziska tidningar såsom Schweiz am Wochenende och Aargauer Zeitung

SRF söker schweizisk publik till programmet (på tyska "Auf dem Gleis") i Göteborg genom föreningar för utlandsschweizare. Om på spåret i slutändan köps upp och vilka som kommer vara proglamledare är dock ännu inte än klart.

– Det kvarstår helt öppet om projektet ska följas upp och om man kommer kunna se programmet i Schweiz, kommenterar SRF. Dela sidan: