Dela sidan:

Advokatbyrån Synch har tagit fram det nya AI-verktyget "Privacy Policy Check AI". Verktyget hjälper företag att analysera om deras integritetspolicy samstämmer med GDPR-kraven. 

– GDPR är en huvudvärk för många, som många andra juridiska frågor är tillämpningen komplex. Vår ambition med verktyget är att underlätta för företag i deras vardag, juridiskt stöd behöver inte nödvändigtvis vara dyrt och ta tid, säger Magnus Sundqvist, Head of digital services på Synch, i en kommentar.

Jurister och programmerare som är integritets- och dataskyddsexperter har tillsammans utvecklat AI-verktyget.

– Vi på Synch vill alltid ligga i framkant. Det gäller dels internt i hur vi arbetar och vilken typ av företag vi vill vara. Men även externt i hur vi bemöter kunder och sprider vår kunskap. Digitalisering och en förändrad typ av verksamheter och processer i svenska företag kräver att även vi som advokatbyrå utvecklas. Näringslivet utvecklas ständigt, det måste vår bransch också göra, säger Jim Runsten, vd på Synch.

Kampanjen är framtagen av Redgert Comms och verktyget går att ta del av på Verktyget finns tillgängligt på deras hemsida synchlaw.seDela sidan: