Dela sidan:

Friends lanserade första gången snällkalendern 2016. Efter första årets succé, då 18 000 kalendrar snabbt sålde slut, kom den både ut förra julen och kommer alltså ut igen nu i jul. 

– Det känns fantastiskt att vi i år utvecklat kalendern, både gentemot skolvärlden men också med barnens egen röst. Idag är 60 000 barn i Sverige utsatta för mobbning. Enbart en snällkalender stoppar förstås inte mobbning, men vi hoppas att den kan bidra till ett varmare samhällsklimat i december, där fler känner sig sedda. Samtal om vänskap och hur vi behandlar varandra är viktiga både för barn och vuxna, säger Per Leander, generalsekreterare på Friends, i ett pressmeddelande.

För första gången i år valde man ut de goda gärningarna genom att i en tävling låta skolklasser skicka in förslag på snälla handlingar i kalendern. Vann gjorde elever från Karl Johansskolan i Limhamn, vars förslag i år är med i kalendern. Man har även utvecklat konceptet genom att ge ut extramaterial för lärare med tips på hur de kan använda kalendern i klassrummet.Dela sidan: