Dela sidan:

Bodil Sidén har varit Ubers talesperson i Norden i två år nu lämnar hon sitt uppdrag och blir kommunikationskonsult på kommunikationsbyrån Bellbird. Det skriver Di Digital.

– Jag började på Uber efter att jag hade lämnat Moderaterna på grund av närmandet till Sverigedemokraterna. Efter att ha slagits för öppenhet var det fantastiskt att få jobba på Uber, där integrationen sker i praktiken. Många av förarna kommer från andra länder", säger Bodil Sidén.

Bellbird jobbar i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och affärsutveckling. Byrån grundades våren 2017 av Anders Kempe (som är bolagets vd), tidigare medgrundare till JKL och EMEA-chef för MSL, samt Maria Stern och Robert Johansson. Sedan sommaren 2017 är även David Sandström, tidigare vd DDB och numera marknadschef på Klarna, och Michael Wolf, tidigare vd för Swedbank, delägare i Bellbird.

Innan Bodil Sidén blev vice ordförande i MUF var Bodil Sidén pressekreterare åt tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt (M).

I augusti tillkännegav Bellbird rekryteringen av Per Frykebrant från Juno PR som ny pr-konsult.Dela sidan: