Dela sidan:

Detta rapporterade Arbetet igår. Om centerpartiet lämnar alliansen skulle dock folkpartiet, moderaterna och kristdemokraterna fortfarande kunna kalla sig Alliansen i politiska sammanhang, men rent teoretiskt skulle centerpartiet kunna hävda rätten att sälja till exempel block, t-shirts och muggar. Centerpartiet skulle inte heller kunna lämna alliansen och bilda en ny allians med större rätt till namnet, uppger Monique Wadsted, advokat inriktad på immaterialrättsliga frågor, till Arbetet. 

– Nej, min bedömning är att rätten till beteckningen då tillfaller den där ideella sammanslutningen, eller vad det nu ska betraktas som. Men för merchandising skulle alltså Centerpartiet åtminstone kunna hindra andra från att använda Alliansen för att sälja saker eller tjänster med den beteckningen.Dela sidan: