Dela sidan:

Sofie Grant har under drygt åtta år ansvarat för kommunikationen i Norra Europa, under de senaste fem åren främst i Norden. Detta innefattar all kommunikation i konsumentkampanjer i regionen, samt corporate kommunikation och globala projekt. Hon har varit med Spotify praktiskt taget från start, från ett företag på 70 personer globalt till över 2 000 idag.

Under sin tid på Spotify var hon bland annat med och grundade Equalizer Project, som syftar till att öka andelen kvinnliga musikskapare. Projektet var under lanseringen ett samarbete med Max Martins bolag MXM Music och Musikförläggarna och drivs idag av Spotify. Här har artister som Linnea Henriksson, Katy Perry, Tove Lo och Zara Larsson medverkat.

– Att se Spotify erövra världen har varit ett riktigt äventyr. Jag kommer alltid vara tacksam för att ha tagit del av resan i att bygga ett av de mest älskade varumärkena i Norden. Åren här är ovärderliga, säger Sofie Grant till Resumé.

Innan Spotify arbetade Sofie Grant med pr hos Microsoft. Från och med december och framåt väntar nya utmaningar.

– Nu ska jag jobba vidare med det som är min passion – att skapa kommunikationsplattformar för varumärken i en kombination av storytelling, affärsutveckling och kommunikation.

LÄS MER: Hon rattar Spotifys varumärke i Norden: "vi tävlar mot oss själva"Dela sidan: