Dela sidan:

För fyra år sedan startade Peder Bonnier, Fredrik Strömberg och Robert Brännström KIT-verksamheten. I början av sommaren skedde en stor omorganistan på KIT när man styckade upp bolaget i två delar – en mediebyrå med fokus på content och ett teknikbolag som jobbar med storytelling-plattformen Story Engine. 

Nu meddelar chefredaktören Robert Brännström att han lämnar sin roll i bolaget. 

– Jag tror väldigt mycket på den fokusförflyttning som vi genomfört på KIT och allt pekar åt rätt håll. Både teknikbolaget och mediebolaget har kunnat samla krafterna och göra enorma framsteg under hösten, men under denna process har jag samtidigt kommit fram till att det är dags för mig att gå vidare mot nya utmaningar, säger Robert Brännström i en kommentar. 

Robert Brännström kommer dock att kvarstå som aktieägare i KIT. Jenny Agö, som förra året nominerades till Stora Journalistpriset för sitt arbete med KIT Sport, ersätter i rollen som redaktionell chef. 

– Det känns självklart otroligt kul att få det här förtroendet. Planen är att fortsätta göra riktigt vass journalistik och berätta de mest engagerande historierna i nya, banbrytande format för sociala kanaler, säger Jenny Agö.Dela sidan: