Dela sidan:

Nyligen genomförde pr-byrån Westander en lönekartläggning som byggde på personalkostnader per anställd bland Precis 28 medlemsföretag, byggt på pr-byråernas bokslut. JKL hamnade högst upp på listan med 1,4 miljoner i genomsnittlig personalkostnad. Genomsnittsbyrån hade 836 tkr i personalkostnader per anställd.JKL, byrån som grundades 1985 när Anders Lindberg, Anders Kempe och Bo Jansson jobbade vidare efter Moderaternas valrörelse har vid sidan av Kreab varit med och byggt upp den svenska pr-branschen. Byrån, där bland annat Göran Persson och Eva Hamilton jobbar, minskade personalstyrkan från 48 till 36 i medeltalet anställda under fjolåret. Med 6,9 miljoner kronor i förvärvsinkomst för 2017 är Maria Grimberg, den överlägset mest välbetalde pr-chefen.– Detta är en engångseffekt som relaterar till försäljning ur ett långsiktigt ersättningsprogram så ingen löneförändring, skriver hon i ett sms till Resumé.

Det här är en del av en större lönekartläggning, som finns i sin helhet på Resumé Insikt. Där har vi samlat lönerna för 130 vd:ar, ägare och grundare i pr-branschen. För att ta del av hela listan behöver du teckna en prenumeration på Resumé Insikt.

Är du redan prenumerant? Logga in här!Dela sidan: